afval scheiden op

kantoor

Geef meerwaarde aan afval op kantoor

Een schone, hygiënische omgeving is belangrijker dan ooit. Niet alleen in onze huishoudens, zeker ook op kantoor. Dit gaat hand in hand met duurzame, gescheiden afvalinzameling; een belangrijke voorwaarde voor een noodzakelijke, groene economie en een beter klimaat. Toch verdwijnt afval op veel kantoren zonder afvalscheiding in de prullenbak. Van koffiebekers, frisdrankblikjes en waterflesjes tot voedselresten, verpakkingen en paperclips. Dat is zonde, want een groot deel van het afval is geschikt voor recycling.

 

 

Afval niet scheiden kost u geld

 

 

Is het afval niet gescheiden in afvalbakken? Dan gaat het als restafval naar de verbrandingsoven. Dat is slecht voor het milieu én slecht voor uw portemonnee. Herena Waste Management geeft u advies en komt met praktische oplossingen om afval op uw kantoor direct bij de bron optimaal te scheiden. Zodoende draagt u bij aan een beter milieu en bespaart u ook nog eens kosten.

Afval scheiden kantoorafval

Zo krijgt uw afval meerwaarde

Restafval is het duurst om in te zamelen en te verwerken. Dat komt mede vanwege de afvalstoffenbelasting die u daarvoor betaalt. Zonder afvalscheiding en recycling wordt dit soort afval van uw kantoor verbrand. Dat heeft allerlei negatieve gevolgen voor het milieu. Hoe beter u zorgt voor afval sorteren en scheiden met behulp van de juiste afvalscheidingsbakken, hoe minder restafval u produceert, hoe minder kosten u heeft. Zo simpel is het.

 

Voordelen van afval scheiden

 

 • Afval sorteren leidt tot minder verspilling.
 • Recycling van afval is beter voor het milieu.
 • Afvalscheiden zorgt voor een beter bedrijfsimago, intern en extern.
 • Door afval op de juiste manier te scheiden voldoet u aan wet- en regelgeving.
 • Niet uw afval gescheiden weggooien leidt mogelijk tot boetes.

 

Alle reden dus om ook te beginnen met duurzaam afval scheiden op uw kantoor.

 

 

Hulp bij succesvolle afvalscheiding en recycling

 

 

Wij helpen u graag met het hele traject om succesvol uw afval te scheiden. Van voorbereiding tot introductie bij de medewerkers en werken aan gedragsverandering. Wilt u alleen onze duurzame afvalbakken voor gescheiden afval bestellen? Ook daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres.

Duurzame afvalbakken voor kantoor

Goed beginnen met afval scheiden

Zomaar nieuwe afvalbakken plaatsen op kantoor is doorgaans niet voldoende. Afval op kantoor op duurzame wijze sorteren en scheiden begint met kennis verzamelen.

 

 • Hoeveel en welke soorten afval produceert uw bedrijf?
 • Wat voor afval is geschikt voor recycling?
 • Welke manier van afvalscheiden is geschikt voor uw organisatie?
 • Wat voor afvalsystemen passen daarbij?
 • Waar kunt u de afvalbakken het beste plaatsen?

 

 

Veranderingen in de organisatie

 

 

Goede voorbereiding is essentieel voor succesvol afvalscheiden, zo leert ons de ervaring. Het gaat om veranderingen in de organisatie, op een gespecialiseerd terrein. Dat brengt allerlei consequenties met zich mee.

 

Informatie en communicatie

 

 

Voor succesvol afval scheiden is interne communicatie van groot belang. Dat geldt voor zowel de introductie als het bewerkstelligen van een blijvende gedragsverandering. Net als de juiste afvalscheidingsbakken kiezen, de plek waar deze komen, en afspraken voor inzameling maken met de juiste partijen. Zo helpt Herena u met afvalscheiding en recycling met blijvende resultaten.

Geef meerwaarde aan afval op kantoor

Uw aandeel in de circulaire economie

Met onze duurzame afvalsystemen voor uw kantoor en de bijbehorende veranderingen in de organisatie doet u mee aan de circulaire economie. Bedrijven gaan daarbij verantwoord om met afval en grondstoffen. Doel is om zo weinig mogelijk afval te storten of verbranden. In plaats daarvan gaat het om werken aan:

 

 1. Preventie
 2. Hergebruik
 3. Recycling

 

Ecologische en economische voordelen

 

 

De overheid wil de hoeveelheid restafval nog vóór 2022 halveren. Daarom is in 2015 de afvalstoffenbelasting op restafval ingevoerd. Hoe beter uw afval gescheiden wordt en in de juiste prullenbak terechtkomt, hoe meer ecologische én economische voordelen u heeft. 

 

 

Meer weten om beter mee te doen

 

 

U kunt terecht bij verschillende websites om nog beter mee te kunnen doen aan de circulaire economie. Twee belangrijke informatiebronnen zijn:

 

 • Afval Circulair, het kenniscentrum van de Nederlandse overheid over afval en circulaire economie
 • VANG Buitenshuis, hoe u kunt recyclen en minder grondstoffen kunt gebruiken op kantoren, in winkels en de dienstensector.

 

Neem voor meer informatie gerust vrijblijvend contact op met Herena. Wij helpen u graag om ook bij te dragen aan een schonere wereld.

Overzicht van de voordelen van gescheiden afval

Afval gescheiden op kantoor inzamelen heeft zes duidelijke voordelen:

 

  1. Afval gescheiden inzamelen is kostenbesparend.
  2. Hiermee voldoet u aan wettelijke verplichtingen.
  3. Afval sorteren geeft uw onderneming een aantrekkelijke uitstraling.
  4. Het geeft u nieuwe inzichten waardoor u verspilling tegengaat.
  5. U geeft het goede voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen.
  6. Recycling is de toekomst en u bent er klaar voor.

 

1. Kosten besparen

 

Geld besparen is een uitstekende motivatie om afval op kantoor te scheiden. Niet-gescheiden afval (het zogenoemde restafval) is duurder om in te zamelen en te verwerken dan gescheiden afvalstromen. Dat komt onder meer door de afvalstoffenbelasting. Mindert u de hoeveelheid restafval van het kantoor? Dan bespaart u eenvoudig op deze kosten. Zorgt u voor gescheiden afval, dan kunnen recyclingbedrijven daar het maximale uithalen. Papier bijvoorbeeld kan men zodoende zeven keer hergebruiken.

 

2. Wettelijk verplicht

 

Als bedrijf bent u wettelijk verplicht om afval te scheiden. Papier en karton, puin, folie en elektronische apparatuur mag niet tussen het restafval terechtkomen. U dient ervoor te zorgen dat alles strikt bij de bron te wordt gescheiden. Zo voldoet u als bedrijf aan de wettelijke verplichting. Niet correct uw afval scheiden kan bovendien leiden tot boetes. Als bedrijf bent u zelf verantwoordelijk dat uw afval op de juiste manier wordt afgevoerd.

 

3. Uitstraling van uw bedrijf

 

Afvalscheiding is een belangrijk onderdeel van maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen. Ook daarom doet u er goed aan hier aandacht aan te besteden. Gebruikt u afvalbakken voor gescheiden inzameling? Dan geeft u duidelijk het signaal echt bezig te zijn met afvalscheiding. Zo werkt u als bedrijf aan duurzaam ondernemen. Daarmee draagt u bij aan een circulaire economie. Dat komt de uitstraling van uw bedrijf alleen maar ten goede.

 

4. Nieuwe inzichten in verspilling op kantoor

 

U denkt misschien dat de hoeveelheid afval op uw kantoor wel meevalt. Of dat uw kantoor vooral restafval produceert dat niet gescheiden hoeft te worden. Door uw afvalstromen te analyseren krijgt u pas echt inzicht. Dan is duidelijk welke delen van het restafval toch gescheiden kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan stukjes plastic, papiersnippers of metaalresten. Zo merkt u ook welke grondstoffen onnodig worden verspild, en hoeveel er onnodig wordt geprint; verspilling die u dan kunt tegengaan. Zo bespaart u nog meer kosten.

 

5. U geeft het goede voorbeeld

 

Zorgt u voor afvalscheiding op kantoor? Dan is de kans groter dat uw medewerkers dit gedrag ook buiten kantoor voortzetten; zowel thuis als in openbare gelegenheden en de publieke ruimte. Ook dat hoort bij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Want die verantwoording gaat door buiten de bedrijfsruimte. Een mooie win-win situatie dus.

 

6. Klaar voor de toekomst

 

De kantoor-, winkel- en dienstensector produceert jaarlijks twee miljoen ton afval. Om dit te beperken heeft het kabinet een speciaal programma opgesteld: Van Afval Naar Grondstof (VANG). Doelstelling is om de hoeveelheid afval nog vóór 2022 te halveren naar een miljoen ton. VANG stimuleert recycling en minder gebruik van grondstoffen. Zo werkt VANG stap voor stap aan een circulaire economie. Dat is duidelijk de toekomst. U doet eraan mee door ook te zorgen voor duurzame scheiding van afval.

 

Bespaar kosten en spaar het milieu

 

Herena Waste Management helpt u graag om ook op uw kantoor afval duurzaam te scheiden. Zo bespaart u kosten en spaart u het milieu. Wij adviseren u over de best mogelijke oplossing voor uw organisatie, helpen u om de benodigde kennis te verzamelen, leveren de gewenste duurzame producten en ondersteunen u bij de interne communicatie. Zo zorgen wij samen ook op uw kantoor voor duurzame afvalscheiding, met blijvende resultaten.

 

Vraag naar één van onze verkoopadviseurs

Bel naar +31 (0)35 6244928

E-mail: info@herena.nl

ma – vr 09:00 – 17:00

Herena Marc Heemskerk

Onze klanten die wij helpen met succesvol afval scheiden